Herindelen of niet?

Spookcam

Vanavond (vrijdag 28/3) was de spooktocht die georganiseerd was door Jong Nederland. Vanaf de blokhut (na eerst passend geschminckt te zijn) gingen de kinderen in groepjes op pad. En of de duvel er mee speelde begon het net voor aanvang nog te miezeren ook. Gennep.nu was natuurlijk paraat, niet alleen in de blokhut, maar ook met de heuse spookcam bij een van de posten. Veel plezier.

Snuffelspecial EGKV

Ik vertelde u dat ik de albums van Huub Kroon mocht scannen. Huub is ondermeer voorzitter van de Gennepse kanarievereniging die in 1949 is opgericht. In de nabije toekomst kunt u daarom een special over deze Gennepse vereniging verwachten. Nu alvast een "snuffel-special" met wat plaatjes uit dat toekomstige album. Veel plezier. (druk op 1 van de foto's voor het album)

Vraagje: Ik ontving een mailtje van Frans van de Munckhof: "Hallo. Vandaag was ik op de vrije markt in cuijk en daar heb ik een lange leren jas gekocht die ik aantrek op mijn oldtimer kreidler florett bromfiets. In de jaszakken vond ik bij thuiskomst 3 waardebonnen van 1 gulden te besteden bij de firma Roelofs op 25-26-en 27 februari 1979, verder zaten er nog twee kwartjes en een dubbeltje in . Op de waardebonnen staat een stempel van buurtvereniging Helpt Elkander opgericht 16 maart 1968 , omdat Gennep in de buurt ligt van Cuijk lijkt het mij een inkoppertje dat de waardebonnen in Gennep thuishoren . Kun jij mij verder helpen om de waardebonnen bij de rechtmatige eigenaar te krijgen ( ze zijn wel niet meer geldig maar ik wil gewoon weten van wie ze zijn ). p.s. de kwartjes en dubbeltje mogen ze ook hebben" Iemand enig idee?

1e Paasdag 2008 in Gennep

Het was vandaag (heel onverwacht) toch erg mooi weer. Het was weliswaar koud, maar het zonnetje scheen zeer aangenaam en er was bijna geen wind. Goed voor de Easter Open, maar ook voor wandelaars. Ik kreeg van Fons een paar foto's die hij bij de Maas gemaakt heeft. Zelf heb ik een paar plaatjes richting de Niersdijk geschoten. Veel plezier.

Dit trof Fons bij de loswal aan. Niet iets om erg vrolijk van te worden
Meerkoet
Reflectie
Reflectie
remsporen en schaduw
reflectie met duet
op bezoek?
sommigen moesten zelfs op 1e Paasdag werken, zoals hier op de Picardie. Lekkage?
Easter Open Sunday

En natuurlijk ook een update met wat plaatjes van de afsluitende zondag op de Heijkuul van de Easter Open 2008. Ik heb helaas Dennis Bergkamp gemist, die vandaag op de Heijkuul was. Veel plezier.

Golden Earring
Gisteravond (22/3) trad good old Golden Earring op in Milsbeek. Ton Peters was er en schoot er deze plaatjes. Ton: " Gisteravond in Milsbeek een andere happening: Allereerst stond de Gennepse formatie Heart of Stone ( http://www.heartofstone.nl/hostone.php ) op de bühne met een spectaculair voorprogramma. Zij brachten de ca. 2000 bezoekers waarvan velen uit Gennep in stemming met hun Rolling Stones nummers (heb ik helaas geen goede foto's van). Daarna kwam de Golden Earring met een geweldig optreden en hun prachtige grijze haren en dat alles met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. Het publiek was overigens ook wel iets meer dan 30+, velen kwamen hun "oude helden" bewonderen
Easter Open Zaterdag + Vitesse-DAW
Impressie van de zaterdag van de Easter Open 2008 op sportpark de Heijkuul van Vitesse
En 's middags speelde Vitesse ook nog een competitiewedstrijd tegen DAW (nr 3 vd ranglijst) en nog wel onder het oog van de filmcamera van L1. Helaas wist Vitesse niet te winnen, maar speelde met 1-1 moeizaam gelijk. Ranglijst: 1 Vitesse (17 gesp, 38 pt, 2 Irene (16 gesp. 37pt) 3 DAW (16 gesp, 32pt)
Te kort?, Garage?

Na het ophogen van de Niersdijk worden de banken, hekken, maar ook trap weer terug geplaatst.

Oeps: blijkt die trap ineens te kort te zijn....

Afgelopen week was de zitting over de bezwaren tegen de sloop van deze "garage/berging", welke feitelijk een oude timmerwerkplaats is. Op de achtergrond het "oudste huis".

Nu nog in vol ornaat te zien, maar straks??

Namen en Spoken

Vrijdag 28 maart organiseert Jong Nederland een spooktocht.

Kijk op de website van Jong Nederland voor de details

Piet Janssen stuurd me de namen die hij zich nog kon herinneren van de schoolklas van de Aloysius MULO uit ca 1960

zie ook album ALOYSIUS MULO

En Judith Detmers stuurde me de namen van bovenstaande klas uit 1984 van de Ratel

zie ook album van de Ratel

Opening van de Easter Open

Vanavond (21/3) was op het sportpark de Heijkuul de opening van het Easter Open (website).

De opening was dit jaar in Gennep vanwege het 100jr bestaan van Vitesse "08.

Batucada Tropicana speelde, er was een vlaggenparade van de mini F-jes met volksliederen, een kanonschot (door de schietvereniging, waarbij de burgemeester de lont aan stak), toespraken, een wedstrijd tussen bekende Nederlanders en de voorzitters van de organiserende voetbalclubs. Bij de bekende Nederlanders oa Herman, Johan Vlemmix, de Veerkampjes en Glen Helder. Als afsluiting was er tenslotte vuurwerk.

Ab liep druk rond om te controleren of zijn draaiboek naar wens werd afgewikkeld.

Geluk bij een ongeluk was dat, alhoewel het de hele dag buiig was, het bij de opening droog bleef (maar wel koud).

Een impressie van www.gennep.nu. DIASHOW AB

Aloysius

Afgelopen dinsdag werd ik gebeld door Piet Janssen. Hij was door Jan Wagelmans op deze site geattendeerd en hij had nog foto's van zijn oude school, de Aloysius MULO aan de Kellerberg. De klassefoto is waarschijnlijk klas 1a van 1960. Verder zijn er nog foto's van een schoolreisje en een aantal festiviteiten (oa sinterklaas-viering) op de Aloysius Mulo. In een later stadium volgen nog de namen, die Piet zich wist te herinneren. Aanvullende hulp voor de bijschriften van de foto's wordt zeer op prijs gesteld. En de foto's worden natuurlijk ook toegevoegd aan het schoolalbum van de Aloysius MULO. Veel plezier.

"Striek-An"

Annie Nijholt-Builtjes stuurde het volgende bericht en foto's: "Striek An was mijn tante en heeft heel veel mensen en dieren van de pijn af geholpen zeggen de  mensen.  De oma van Peter Claassen was mijn tante Marie (een zusje van mijn vader welke  Piet d'n Buul) genoemd werd. (zie in album bijnamen) Hierbij nog enkele foto's waarop ook de Oma van Peter Claassen staat. groetjes Annie Nijholt-Builtjes" (de foto's zijn ook toegevoegd aan het album Gennepse mensen, deel 4)

1939, Spoorstraat thv tankstation: vader en moeder Piet Builtjes en Johanna van de Mortel met hun zoontje Jacques  
Piet Builtjes (vader van Annie) op de fiets bij het stadhuis

deze foto is genomen bij   het zilveren huwlijksfeest van Piet Builtjes en Johanna vd Mortel   in 1959 op de hoek van Dr Nolensstraat 24.

hier woonde toen Wim Giesbers en Marie van Dien van Meulen Hen, wij woonde toen op nr 26. Op de foto staan: tante Nel Janssen -Builtjes*tante Marie Claassen-Builtjes(oma van Peter Claassen)*Annie Builtjes, tante Lena Builtjes(van de Duivenakkerstraat)*oom Gerrit Builtjes*mijn moeder Jo Builtjes-van de Mortel

Yayème

Vanochtend (19/3) om 09:00 startte bij PicaMare de actie "wandelen voor water", een sponsortocht voor de ondersteuning van Yayème in Senegal (zie website Yayème) .

Deelnemers aan de tocht zijn de groepen 7 en 8 van basisscholen De Brink uit Ottersum, De Heggerank uit Heijen, Adalbert uit Mook en Mikado en Maria Goretti uit Gennep.

De tocht voert van PicaMare naar de waterzuivering en elk kind heeft 6 liter water op de rug.

De brandweer was paraat voor het vullen van de flessen.

Als u op de foto links klikt, dan opent een kort album met een impressie van het begin van de tocht.

De aannemer is bezig met de afwerking van de Niersdijk, zodat we straks hopelijk weer van de klei af zijn.
De kraaien bij de Niersbrug bereiden zich voor op het broedseizoen
evenals de zwanen
Ganzenest of ooivaarsnest in het Niersdal???
paddestoelen/zwammen in maart
De oudste

Ruim 2 jaar geleden heb ik al eens een update geplaatst over het oudste object in Gennep dat nog steeds dagelijks in gebruik is en dus ook veel ouder dan stadhuis, NH kerk, het "oudste huis" en ga zo maar door. LINK naar update van 8 jan 2006. Maar toen dit "object" werd aangeschaft, toen bestond er al een vereniging in het Gennepse, die ook nu nog bestaat en van zich doet horen. U weet nu waarschijnlijk al dat ik het over het Martinusgilde heb. Niemand weet wanneer ze precies zijn opgericht, maar het vermoeden bestaat, dat dit rond 1300 geweest zal zijn. Anno 1493 hebben de gildebroeders tot meerdere ere aan haar patroon St Martinus een vicarie opgericht. (betekenis Vicarie: bron wikipedia) In het gedenkboek "Norbertus van de Burcht Gennep" uit 1965 is een kopie van de oorspronkelijke acte te vinden, die zich nog steeds in de Kleefse archieven bevindt.

Ik noemde recentelijk Huub Kroon, van wie ik foto's mocht scannen. Huub is ook gildebroeder geweest en daarom nu een korte update met wat foto's van het gilde. Op een later stadium zal ik een special over het gilde maken. Dus als u nog info of foto's heeft, laat dat dan even weten of mail ze. Veel plezier.

1951 (Zandstraat thv ZO Wal. Rechtsachter was Trienekens, nu is daar "Hans")
Fakkeloptocht 1952
1954: Sterre der Zee. Toren vd Martinuskerk nog in aanbouw. Zie ook album: sterre der zee
1957: ziekenboot
1962: 25jr Page jubileum .
1962 St Maarten (Spoorstraat)
1990 feest deken Huisman
1990
1965. Landjuweel 1965 (in Gennep)
Leden van het ere-committee. (tot mijn verbazing staat de naam van mijn vader er zelfs bij, alhoewel met een "h")
De gildebroeders, vendeliers en kapiteins
krant rond 1949
krant rond 1949
krant rond 1949
Inbraak Jong Nederland

Van onze correspondent:

Maandag werd bij Jong Nederland een inbraak ontdekt in het gebouw de Zandberg. De onverlaten hadden het slot geforceerd en waren blijkbaar op zoek gegaan naar zaken van hun gading.

Binnen waren nog 2 metalen bergkasten geforceerd door met grof geweld de sloten stuk te slaan.

De boel was overhoop gezet, maar, voor zover bekend, is er niets ontvreemd, zodat Jong Nederland enkel de schade en de rommel rest, maar gelukkig niets kwijt is van de weinige bezittingen van deze vereniging.

Blijft daarnaast over de inbreuk op je omgeving, je bezit en je eigendommen, hetgeen vaak nog als het ergste wordt ervaren.

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel