Herindelen of niet?

Dames Flamingo's KAMPIOEN

De dames 1 van Flamingo's zijn vanavond kampioen geworden middels een met 3-1 gewonnen wedstrijd in PicaMare. Hieronder een uitgebreidere rapportage van de wedstrijd (de beslissende 1e set en de rest van de wedstrijd) en de huldiging.

De (beslissende) 1e set. Tot aan 7-7 ging het gelijk op. Daarna werd de set overtuigend afgemaakt.
de rest van de wedstrijd die met 3-1 gewonnen werd
de huldiging
Flamingo's: Heren 7 kampioen èn Dames 4 in actie
Heren 7 van Flamingo's werden vanmiddag kampioen. Ze hadden nog 3 sets nodig, maar wonnen met een afgetekende 4-0 en wel zeer overtuigende setstanden. Niet alleen de "heren" waren uitgelaten. Ook de ouders konden hun vreugde niet op.
Tegelijkertijd speelde vanmiddag ook Dames 4 van Flamingo's en een voor hen veel moeilijker wedstrijd. Een korte impressie (zoals beloofd aan Steppie)
De zwaan èn "consultant bepaalt dat Gennep wordt opgeheven"

Toch ook maar een foto van de broedende zwaan en verder wat je op een vroege zaterdag-ochtend nog allemaal meer in Gennep aantreft. De Gelderlander berichtte inmiddels vanochtend dat het rapport van bureau Berenschot tot uitkomst heeft dat fusie het beste zou zijn. Niet echt een verrassing en niet echt van nieuwswaarde, want die uitkomst van het Berenschot rapport wisten we allemaal natuurlijk al van tevoren. LINK. Het lijkt verdacht veel op "vragen naar de bekende weg". Wat dat betreft hadden de gemeentes die kosten beter kunnen uitsparen en aan iets zinnigs kunnen besteden. Leuker is het verwachte kampioenschap vanmiddag van de dames van Flamingo's, de communiekantjes van morgen en de hoop dat het Vitesse morgen goed afgaat in de wedstrijd tegen Juliana.

De zwaan is al een stukje verder dan de ooievaars
en is al geruime tijd aan het broeden
Op het stadhuis zijn de ooievaars nog niet zo ver
en moet er eerst nog eens gegeten worden
dit zwanenkoppel heeft dit jaar blijkbaar nog geen nest
het boompje op de Kruisstraat heeft weer een zwiep gekregen
en de pastoor ruimt eigenhandig het afval rond de kerk op
voordat ie aan het wekenlijkse "woord tot bezinning" begint.
Op de Niersdijk is de "versperring" voor rolstoelers gemaakt
en op de Spoorstraat ligt een overblijfsel van een avondje stappen
Volle Maan
Nestbekleding
De ooievaars zijn nog druk bezig met het bekleden van hun nest. Ook de futen zijn onafscheidelijk. Tenslotte: speciaal voor Steppie: ooievaar op de Groes bij Flamingo's

Omdat het zo'n mooie plaatjes oplevert: De ooievaars:

En verder nieuws: omdat de dames van Flamingo's gister gewonnen hebben van de nummer 2 hebben ze volgende week nog maar 1 set nodig om kampioen te worden. Ook goed nieuws voor Vitesse: Prinses Irene (de nr 2) heeft zijn thuiswedstrijd (onverwacht)met 0-1 verloren (en DAW gelijkgespeeld), zodat Vitesse nu echt bovenaan staat met 2 punten voorsprong op Prinses Irene en 4 op DAW.

Een bijzonder jubileum

Vanavond (za 12 april) was er een toch wel bijzonder jubileum. Nellie Zeemering kreeg de gouden speld opgespeld voor het feit dat ze al (meer dan) 40jr (spelend) lid is van harmonie Unitas et Fidelitas. Het is al bijzonder dat een man 40jr lid is, maar wellicht nog specialer is dat voor een vrouw.

Nellie werd namelijk lid in 1967 in een tijd dat de harmonie, net als de gehele maatschappij, zich in die tijd ontworstelde aan het onderscheid tussen mannen en vrouwen. Tot 1966 was het onbestaanbaar dat vrouwen lid werden van de harmonie, net zo min als je toen veel vrouwelijke bestuurders of bv dokters zag. Grijze heren die bolknakken rookten bepaalden in die tijd wat er gebeurde.

Inmiddels zijn we al 41jr verder en zijn vrouwelijke burgemeesters, wethouders en artsen doodgewoon. Tijden veranderen.

Nellie is behalve nu dus 41jr spelend lid daarnaast ook 12 jr bestuurslid geweest van dezelfde harmonie.

De gouden speld met oorkonde werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Caeciliafeest van de Gennepse harmonie. Hieronder nog een paar plaatjes van de uitreiking.

Gennep OOIEVAARS-STAD

Sjang kan het spandoek weer van zolder halen en kan weer posters gaan drukken. Na 8 jaar is het dan zo ver: Gennep Ooievaars-stad.

Een paartje ooievaars op het nest op het stadhuis.

Klik op onderstaande foto voor een kort album met wat foto's van het "jonge paar".

Album: Gennep Ooievaars-stad

hieronder de foto die Peter Laracker vrijdag rond 11:30h maakte vanaf "Torenzicht".

Stadhuis-Niersdal 1-0...... en Vitesse-CITO 1-0

Het lijkt erop dat het nest op het stadhuis gewonnen heeft. Vanavond (do 10 april) heeft de ooievaar zich blijkbaar voor de nacht op dit nest geïnstalleerd. Het plaatje links heb ik do-avond rond kwart over 11 geschoten.

En ook Vitesse heeft vanavond zijn inhaal-wedstrijd tegen CITO gewonnen. Het werd weliswaar maar een schamele 1-0, maar de 3 punten zijn binnen. Vitesse voert de ranglijst weer aan met 1 punt voorsprong, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Irene.

Vitesse was vanavond een klasse beter dan CITO maar kon dit niet in de uitslag tot uitdrukking brengen. De spelers van Vitesse waren stuk voor stuk beduidend vaardiger dan die van CITO, maar hadden wel erg veel moeite om het doel te vinden.

Uiteindelijk besliste Kevin van Veelen in de 32e minuut van de 1e helft de wedstijd met een benutte penalty nadat Richard van de Kerkhof in het strafschopgebied van de tegenstander onderuit ging. Vitesse had hierbij de scheidsrechter niet tegen.

Voor de rest viel vooral op dat, als gezegd, Vitesse véél beter was en dik had moeten winnen en dat CITO vooral uitblonk door veel geschreeuw (de trainer kreeg in de laatste minuut zelfs de rode kaart) en door veel te laat ingezette tackels.

Op het eind werd het zelfs nog een klein beetje spannend toen CITO de laatste paar minuten erg opportunistisch ging spelen. Gelukkig voor Vitesse ging de bal niet (per ongeluk) in het doel.

op de foto links het moment dat Richard van de Kerkhof onderuit gaat. Op de foto rechts de benutte strafschop.

Foto links:

Nieuw aanwinst Vitesse??

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

Bobbie, onze Heidewachtel