Genneps bestuur in de problemen

De Gelderlander en kliknieuws berichten dat wethouder Jansen is weggestuurd na een motie van wantrouwen, waarbij alleen de eigen partij tegen stemde. Ik ben benieuwd of we nog iets horen over een oordeel over de eigen rol van de Raad en over de rest van B&W, want dit ligt natuurlijk niet aan één persoon. En het is ook een persoonlijk drama. Verder is interessant dat blijkbaar (?) een voormalige collega wethouder, die notabene portefeuillehoudster was voor tenminste een deel van het onverwachte tekort, ook gestemd heeft voor die motie van wantrouwen. Er is onrust in het ambtelijk apparaat en dat ook al vele jaren.

Van hopeloosheid zocht men de redding in herindeling. Maar ook dat zou niet geholpen hebben. Zou men nu nog niet in de gaten hebben dat het vooral aan de eigen werkwijze ligt. We moeten terug naar de menselijke maat, naar het vertrouwen op mensen ipv regelingen.Communiceer nu eens echt met de bevolking. Ben nu eens echt aanspreekbaar. Zoek ambtenaren die uit Gennep of tenminste uit de regio komen en dus weten waar het over gaat anders dan dat ze slechts weten wat op papier staat. Bouw vertrouwen op ipv systemen. Ambtenaren uit Gennep zouden kwalitatief onvoldoende zijn. Zware mensen van buiten zouden nodig zijn. Nou, dat hebben we gezien..... Laat me niet lachen. Nu hebben we de in het verleden opgebouwde spaargelden (toen er nog geen sprake was van buitenstaanders) nodig om de tekorten aan te vullen.

7 miljoen foetsie.......

Dat leert een snelle berekening van de financiële perikelen van de gemeente Gennep. En dat zijn de burgers van Gennep dus armer geworden.

Naast het plotse en onverwachte tekort van € -1.331.183 over 2010, waar in de begroting een batig saldo van € 663.199 werd verwacht, moet ook op het grondbedrijf en de Floriade nog een kolossaal verlies genomen worden van maar liefst € -5.567.000. Van dit laatste bedrag was 2,2 miljoen al opgenomen in de jaarrekening over 2010. Voor de resterende 3,4 miljoen moet weer een greep gedaan worden in de reserves die in het verre verleden waren opgebouwd in de zgn Essent gelden. Waar die giga-gaten en bedragen vandaan komen? De Brem: € -525.000, Centrum Centraal: € -1.000.000, Gennepermolen: € - 1.545.000, Goede Herder € -715.000, Greenpark Floriade: € -102.000, Floriade bijdrage: € -1.020.000, Heikant: € -500.000, ROC Haven Heijen: € -250.000.

Ik zal hier en nu maar niet mijn mening geven. Dat heb ik in het verleden al vaak genoeg gedaan. Maar als u denkt: "dit bestaat toch niet??", kijk dan vooral op de website van de gemeente waar de openbare stukken staan voor de aanstaande gemeenteraadsvergadering van donderdag. Het rapport over het financiële falen over 2010 vind u achter de volgende link. Is er niks positiefs te melden dan? Jawel: het idee van Ton van IDTrofee voor een waterornament bij de Zandpoort is gepland voor 2012 voor een bedrag van € 158.000.

Een heel nest en "not in control"

gemotoriseerde paragliders leek wel door iets gestoord te zijn, want er vlogen maandagavond tegen negenen wel 7 van die dingen boven het Gennepse. De 2 uit Oeffelt en 5 die zo te zien van elders kwamen.

Met het nest futen op de Niers is het ook niet goed afgelopen. Pa en ma hebben het opgegeven. Het nest met daarin nog een aantal restanten is achter gelaten. Jammer, want het zijn bijzondere watervogels, die al van verre aan hun kruin te herkennen zijn en die bijzonder kunstig onder water op visjes jagen. Hopelijk volgend jaar beter, want dit jaar zal het wel niets meer uit halen.

Van de paragliders is te hopen dat ze altijd "in control" zijn. Dat geldt blijkbaar niet voor het college van B&W volgens de uitkomsten van het raadsonderzoek naar de plotse grote financiële tekorten. (bericht Gelderlander). Paragliders, die niet "in control" zijn, verongelukken. En colleges van B&W???? We'll see, want dit is zo ongeveer het grootste "brevet" van onvermogen, dat gegeven kan worden.

Update maandag 4 juli

Het was zo druk afgelopen weekend, dat u nog een aantal plaatjes van afgelopen week uit het Gennepse tegoed heeft.

eind juni werd de Supercoop verbouwd. Opening vrijdag 1 juli
verbouwing oude apotheek
de dinsdagochtend markt op het Europaplein
Zwanenfamilie op de Niers
Het Diashantlappenkoor uit Venlo luisterde zaterdag de expositie in het pand Rutten op
drukte op zaterdag
de deken neemt een kijkje bij de Pleinfeesten
Vorderingen op de Martinushof
Nog even en Take-One hoeft niet meer gesloopt te worden..
Bezuinigingen? Politie vergroent? Conditie-training?
Marco's foto's en een kort filmpje van FUNDAY
Marco's selectie (foto-album)
kort filmpje
Een zondag langs de Niers
Pleinfeesten za. avond en zondagmiddag

Het was zondagmiddag mooi weer en aangezien er geen entree was kon ik zo binnen lopen om een paar plaatjes te schieten.

Het was gezellig druk en de kids vermaakten zich kostelijk met schmink, suikerspinnen, springkussen, schatgraven en ga zo maar door

Marco heeft zaterdagavond weer foto's gemaakt, waarvan hier een selectie.

De overige verschijnen op de site van de pleinfeesten .

Het was zo te zien behoorlijk druk

Pleinfeesten zondagmiddag
Pleinfeesten zaterdagavond
Pleinfeesten, za.mi. 60+

Zaterdagmiddag was traditiegetrouw voor de 60 plussers. Ook daar was het dit jaar weer drukker dan eerdere jaren. marco heeft foto's gemaakt. Een selectie daarvan in het album links. Alle foto's zullen in de loop van de week op de site van de Pleinfeesten te bekijken zijn (Link)

Filmpje SumMmertime, week 2

filmpje van zaterdag 2 juli

2 juli: 2e weekend SumMmertime

Zaterdagmiddag 2 juli: 2e dag van SumMmertime editie 2011. Een week eerder miezerde het nog, maar nu werkte het weer mee met uitvoeringen van de Meander, de harmonie, jeugdorkest, rondlopende insecten en ga zo maar door. Het was druk op de Markt in Gennep en gezellig.

Nu maar hopen dat de rest van de zomer net zo succesvol verloopt als deze zaterdagmiddag.

Pleinfeesten Vrijdag

Marco heeft weer foto's gemaakt van de pleinfeesten. Dit maal een kort album van de vrijdagavond.

Marco rapporteerde dat het dit jaar beduidend drukker was dan in voorgaande jaren op de vrijdag.

Geopend op 21 maart 1965, gesloopt op 30 juni 2011

Het repetitielokaal van de harmonie is vandaag, na ruim 46jr trouwe dienst, gesloopt om plaats te maken voor het bolwerk. Na de oorlog had de Gennepse harmonie helemaal niets meer en zeker geen vaste repetitieruimte. Na de nodige omzwervingen stelde de kerk begin jaren 60 een stuk grond ter beschikking aan het Straatje en bouwden de leden van de harmonie met veel zelfwerkzaamheid een eigen repetitieruimte. De opening vond plaats op zondag 21 maart 1965. Nu in 2011 heeft men tijdelijk onderdak bij Tjenke Muda.

Ik zat vandaag in Amersfoort en dus heeft Nellie foto's gemaakt. Op de foto links zien we nog een stukje nostalgie in de vorm van 2 oude petten van de harmonie en rechts poseert Nellie (met mijn oudste kleinzoon Pieter) voor de restanten van het lokaal waar ze ruim 43 jaar gerepeteerd heeft.

Geheel rechts: aan het eind van de dag was enkel deze stapel stenen nog over.

Goof's foto's van de 1e dag van de jeugd4daagse
Goof heeft foto's gemaakt van de 1e dag van de jeugd4daagse, die traditiegetrouw op de 1e dag weer Gennep aan doet. Na de rust bij de Blokhut trekt de karavaan over de Niersdijk weer richting Ottersum. (Goof: thnx)
Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt

Dat was 1 van de liedjes die afgelopen zaterdagavond vertolkt werden. Het beroemde lied van Marlene Dietrich werd, met een iets minder rauwe stem dan Marlene, gezongen door Mirjam Hardenberg. Wilt u een impressie van wat er oa allemaal in Gennep te doen was afgelopen weekend, dan heb ik een aantal filmpjes voor u. Heel speciaal is het filmpje van de autozegening. Niet alleen worden mijn 2 kleinzonen gezegend, maar heeft Gennepnu.nl ook de primeur van de eerste autocam. Na de primeur van de 1e Pietencam, nu dus de 1e autocam. Kijk het filmpje van de autozegening en beleef de autozegening vanuit de auto zelf.

za.middag: opening SumMmertime
za.avond: Niersvalley

za.avond: avondprogramma Summmertime

en zo klonk het vroeger: Marlene

zo.ochtend: gildeneer bij de Martinuskerk
zo.ochtend: concert harmonie Norbertushof
zo.ochtend: autozegening martinuskerk

Bert vd Bosch stuurde de foto links. Koeien op de pas gelegde grasvlakte bij de Zandpoort. Ik hoop trouwens dat het vlees van de slager wat malser zal zijn dan van deze koeien.

Toen ik tegen half 5 richting het centrum liep, want ik wilde die koeien wel eens zelf aanschouwen, kwam me een grote groep mensen (vooral heren) tegemoet. Was ik blijkbaar net de 1e spade in de grond voor het Bolwerk misgelopen. De bouw schijnt na de bouwvak dan eindelijk te beginnen. Ik had u graag wat plaatjes laten zien van die openingsactie, maar die heb ik dus net gemist. Dennis Greijn van de Gelderlander was blijkbaar wel ingeseind want ik zag een stukje met foto op de site van de Gelderlander. LINK

Wat een weekend

Op zaterdag carwash van Jong Nederland, 's middags opening van SumMmertime 2011 op de Markt en zaterdagavond een avondprogramma van SumMmertime. Op zaterdag is ook doorloopdag (grote repetitie) van de Gennepse revue en is 's avonds ook nog Niersvalley. Bovendien is een van mijn petekinderen jarig. Marten (de chauffeur van de kampioensbus van Flamingo's) werd 25!. Nogmaals proficiat Marten. En op zondag was er een concert van de harmonie bij het bejaardenhuis en was de jaarlijkse autozegening bij de Martinuskerk en dit maal na een hoogmis met gildeneer. Maar vandaag, zondag, was ook mijn nichtje Janneke jarig. Ze werd 30 en vierde dat met een groot feest in Druten. Janneke, ook jij nogmaals proficiat. Zaterdag begon nat en koud, maar tegen de avond begon het op te klaren en koelde het niet meer af en de zondag eindigde zelfs warm. Wel pech voor SumMertime dat de opening in de (mot)regen moest geschieden en ook voor een carwash is het leuker om de auto's in je zwempak te kunnen wassen. Maar uiteindelijk is het toch allemaal nog goed gekomen. Nu maar hopen dat de rest van de zomer een beetje aangenamer wordt.

album opening SumMmertime
album Niervalley 2011
autozegening Martinuskerk
concert van de harmonie op de Norbertushof
om alvast wat in de sfeer te komen wat plaatjes van de repetitie voor de Gennepse revue van 2011
3 plaatjes van het avondprogramma van SumMmertime

O ja: Ik heb het gastenboek maar even weggehaald, want vergelijkingen met NSB-ers e.d. kunnen echt niet. Graag geen persoonlijke beledigingen en zeker niet dergelijke verwijzingen. Ik zal het gastenboek laten opschonen en zal het dan terugplaatsen. Ik hoop dat het bij deze keer blijft, want het zou zonde zijn om een gastenboek te moeten censureren.

Carwash Jong Nederland: extra goed schoon!

Zaterdag 25 juni 2011: carwash Jong Nederland bij de blokhut teneinde de verenigingskas te spekken voor het organiseren van activiteiten voor de Gennepse jeugd. Verleden jaar kon het nog in badpak, maar dit jaar moest de regenkleding uit de kast gehaald worden. Voordeel bij dit nadeel was wel dat de auto's extra goed schoongespoeld werden.

Gras, gras, gras. Zandpoort wordt Graspoort

Het heeft weliswaar 2 jaar geduurd, maar dan krijgen we ook wat: een grasveld op de plaats van de Zandpoort. De vlinderstruiken hebben eerst plaats gemaakt voor zand en nu dus voor gras. Misschien moeten we het voortaan Graspoort gaan noemen ipv Zandpoort. Als de zoden zijn aangetrokken zullen de hekken ook wel verdwijnen. Wellicht dus op 15 juli. Een stukje verderop zakt het pand van Nillesen bijna van ellende in elkaar. Grote stukken vallen al naar beneden. Dus beter een paraplu opzetten als u er langs moet. Bij de Martinushof vallen de stukken, in dit geval straatstenen, beter op hun plaats.

Niersvalley, auto's en vliegtuigen

Er is een hoop te doen in het Gennepse dit weekend. Zaterdagavond is er Niersvalley, zoals de naam al zegt, aan de Niers en van 20:00h tot ongeveer 01:00h. Op de flyer links ziet u de line-up voor Niersvalley 2011.

Maar er is natuurlijk veel meer te doen. Zaterdag begint SumMmertime en is bij de blokhut ook de carwash van Jong Nederland. En op zondag is er de autozegening bij de Martinuskerk en in de ochtend ook een concert bij de Norbertushof. Nu maar hopen dat het weer goed is. (Link naar weekend)

Theo Peters stuurde foto's van het oplaadpunt voor electrische auto's dat gemaakt is op het Europaplein. En nu maar hopen dat electrische auto's betrouwbaarder zijn dan vliegtuigen.

Noorwegen

Ik moest van de week naar Noorwegen, naar Kristiansund voor een bespreking. So far so good. Dinsdag vloog ik van Schiphol eerst naar Oslo en daarna verder naar Kristiansund voor mijn bespreking. Woensdagmiddag rond 16:00h weer terug. Eerst van Kristiansund naar Bergen, dan van Bergen naar Kopenhagen in Denemarken en dan van Kopenhagen naar Amsterdam. Dat was de bedoeling, maar helaas. Het SAS toestel van Bergen naar Kopenhagen had 1 uur vertraging, zodat ik de aansluiting met het SAS toestel naar Amsterdam had gemist. Ze wilden blijkbaar niet op me wachten. Al met al betekende het dat ik in Kopenhagen moest overnachten en pas donderdagochtend richting Schiphol kon vliegen en mijn hele planning voor de donderdag dus in de war is gelopen. Geluk bij een ongeluk was dat ik in Denemarken en niet in Noorwegen was gestrand want een pilsje kost in Noorwegen kolossaal veel geld. En ik was nog nooit in Kopenhagen geweest.........

Maar de volgende keer: liever niet.

Omdat ik een tijdje weggeweest was keek ik met belangstelling richting repetitielokaal, maar er was nog niks gebeurd. Idem voor wat betreft de houten wand op de Zandpoort. Ik heb inmiddels wel een mailtje gekregen dat het kunstwerk (dat de ontmoeting gaat heten) op vrijdag 15 juli om 15:30h onthuld gaat worden. Overigens zou ik het op prijs stellen dat verwijzingen naar NSB e.d. en al te persoonlijke zaken in het gastenboek achterwege worden gelaten. Nergens voor nodig en zeer beledigend.

Kopenhagen

Fotowand Zandpoort in gebruik

Vandaag, maandag 20 juni, heeft een aannemer driftig een houten schutting opgetrokken op het plein bij de Zandpoort (en het toekomstige Bolwerk), waar de verleden jaar aangekondigde fotowand van Mirso zal verschijnen.

En de 1e foto is vanavond ook al verschenen. Het lijkt een oudere foto, maar de persoon is wel herkenbaar. In ieder geval kan Mirso nu aan de slag met de rest van de wand. Hieronder staan een aantal afbeeldingen van hoe die fotocollage van Mirso er nu eigenlijk uit ziet.

Hier links een aantal afbeeldingen van de fotowand

De foto's zijn van Gennepenaren en verleden jaar gemaakt.

Bij OpdeLogte wordt driftig doorgewerkt.

Ook de woningen aan de Roggestraat zijn zo te zien gereed.

de Brink: kleuterklas 1974-1975

De foto links is van een kleuterklas van de Brink van 1974-1975. De foto is afkomstig van Arjan van Ommeren en staat al een tijdje op de website.

Hans van Baal stuurde nu een file met dezelfde foto, maar nu met alle namen bijgeschreven. (rechts)

Halve marathon 2011

De halve marathon heeft geluk gehad dit jaar want het was (zo goed als) droog. Op het moment dat ik dit schrijf ('s middags om half 5) giet het aan een stuk door. Ik begrijp dat er meer dan 400 lopers zijn geweest in de straten van Gennep. Het is wel sneu voor onze zuiderburen in Heijen die net dit weekend de gildefeesten hebben georganiseerd. Gelukkig was de optocht vanochtend en dus bij droog weer. Foto's van de gildefeesten staan op www.heijen.info

De publieke belangstelling vind ik tegen vallen alhoewel dit jaar ook de weersverwachting niet geholpen zal hebben. Wellicht zouden er wat extra activiteiten georganiseerd moeten worden. Er was dit jaar trouwens iemand die al voor de 25e keer mee liep. Matthee Moons uit Malden die nog bij mij in de klas gezeten heeft, heel heel lang geleden, op het toenmalige Gabriel College in Mook. Matthee kreeg dan ook heel toepasselijk nummer 25 van de organisatie.

Chapeau voor alle lopers. Ik moet er niet aan denken om 5 of 10 km te rennen, laat staan meer dan 21km. Wat mij betreft zijn het dan ook allemaal winnaars. Een foto-impressie van de halve marathon van 2011 van gennepnu.nl

Hendrix in Heijen 50 jaar!

6 juli is het alweer 50 jaar geleden dat de mengvoerfabriek van Hendrix in Heijen feestelijk geopend werd. De Paesplas was net ontgraven en aan de zo ontstane binnenhaven werd de kolos gebouwd die we allemaal kennen. Zaterdag 2 juli wordt dit gevierd met een open dag op de fabriek in Heijen. Deze is van 11:00h tot 17:00h. Een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen bij dit bedrijf. Er staat een special over dit bedrijf op deze site met een aantal albums, die ik als voorproefje nog even naar voren haal.

De geschiedenis van het bedrijf Hendrix
De feestelijke opening van de fabriek in Heijen in juli 1961
Bouwactiviteiten door de jaren
Overige foto's

De hele special kunt u zien op de volgende link: special Hendrix-UTD Heijen. Als u naar de open dag gaat, dan ziet u wellicht ook de slechtvalk die nestelt in een nestkast boven tegen het gebouw.

Water

Nadat we maanden weinig water hebben gehad, heeft het gisteren, do 16 juni, blijkbaar gehoosd in het Gennepse. Ikzelf zat in Madrid voor een bespreking, maar Nellie heeft vastgelegd hoe de Emmastraat weer blank stond, en zelfs nog erger dan voor de aanleg van de nieuwe riolering en bestrating. Hoe dat kan? Blijkbaar was de hoosbui zo erg dat de stankafsluiters van de straatkolken vacuum trokken en dat de straatkolken niet meer afvoerden. Het was blijkbaar simpel te verhelpen, maar wel komisch.

In Madrid was het trouwens meer dan 35 graden en dat is een beetje veel van het goede. Het is wel te hopen, vooral voor de Heijenaren dat de weergoden dit weekend een beetje meewerken, want dit weekend zijn er gildefeesten met een uitgebreid programma. Link naar gildefeesten. Misschien iets voor de Gennepenaar om te gaan kijken? Dit weekend is er in het Gennepse volgens mij zowiezo niet zoveel te doen behalve de halve marathon as zondag (link),

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!

 

Voor degenen die de oude voorpagina's nog eens willen zien:Oude voorpagina's

  www.gennep.nu Binnenkort..... NIEUWE UPDATES.....Blijf kijken!

counters for myspace

View My Stats