De oudste buurtvereniging van Gennep viert dit jaar (2006) haar 60jr jubileum.

Opgericht net na de oorlog en temidden van de puinhopen is een naam bedacht die wel zo toepasselijk was en is: "Helpt Elkander". Waar die buurt zit? Dat is de buurt omgeving Molenstraat, Pottenhoek, Oliestraat, Bleekstraat, ZO Wal, Niersweg. In het weekend van 25-26-27 augustus 2006 wordt/werd het 60jr jubileum gevierd. Op deze pagina zelf staan de foto's van de opening op vrijdagavond 25 augustus, de groepsfoto's en het etentje bij de Chinees. Direkt hieronder een aantal aparte albums met de foto's van zondag 27 augustus (reünie, openluchtmis e.d.)Veel plezier.

Zondag 27 aug.: Helpt Elkander 60jr. Openlucht-mis . Het "Klein Vocaal" luisterde de mis op en deken Huisman ging natuurlijk voor.

Zondag 27 aug.:Helpt Elkander 60jr. Ontbijt in de openlucht en reünie van de oudste buurtvereniging van Gennep . Ik denk dat zo iedereen er wel 1 of meerdere keren op zal staan.

Zondag 27 aug.:HE 60jr. (Oud) Buurtgenoten bezoeken de tentoonstelling over de afgelopen 60jr in de crypte van de Martinuskerk

27 aug. Yannick's album van de festiviteiten vanwege het 60jr jubileum van Helpt Elkander.

Vrijdagavond 25 augustus 2006: de opening van het feestweekend

De toegang tot de kerk was natuurlijk versierd.
Jan van Lint had de eer om de tentoonstelling 60jr buurtvereniging Helpt Elkander te openen. Jan is evenoud als de buurtvereniging.
Er was niet 1, maar zelfs 2 speeches, die Jan tot 1 geheel moest zien te smeden.
En daarna knipte Jan van Lint het lint door, dat toegang gaf tot de crypte van de Martinuskerk, waar de tentoonstelling te bewonderen is.
Onder applaus van de buurtgenoten,
die daarna afdaalden naar de crypte, om als eersten de tentoonstelling te bekijken.
60jr lief en leed. 60jr ontwikkelingen in de Gennepse kern zijn in deze tentoonstelling met niet alleen foto's maar ook artefacten, die opgegraven zijn .
Daarna was het natuurlijk tijd voor de groepsfoto. Hier de rechterhelft...
En hier de linkerhelft. (foto van de gehele groep volgt stukje verder)
Na de officiële handelingen en het bekijken van de tentoonstelling was de inwendige mens aan de buurt. Dit gebeurde natuurlijk bij buurman Hong Kong.
En hier dan de volledige groepsfoto
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
     
     

 

BEGINPAGINA