Special: Jacques Builtjes

Een behoorlijk grote verzameling foto's "uit de oude doos" stuurde Jacques Builtjes (zowel via Henk als rechtstreeks). Omdat het zoveel foto's zijn heb ik ze over 3 webalbums verdeeld. De 1e gaat vooral over de familie en begint op de boerderij "de Biesterveld" van de opa en oma van Jacques. Het 2e album concentreert zich op Vitesse. Zowel Jacques als zijn vader Piet hebben in het 1e van Vitesse gespeeld. Het 3e webalbum toon de overige foto's. Jacques heeft ook al behoorlijk wat informatie aangeleverd wat betreft namen ed. Verdere aanvullingen zijn natuurlijk van harte welkom. Deze special wordt toegevoegd aan de verzameling specials van gennep.nu Veel plezier.

 

Boerderij van mijn grootouders de Biesterveld

 

 

 

 

Oma bij het voeren van de kippen

 

 

 

 

 

Oma Johanna van de Mortel-Tunnesen in de grote keuken

 

 

 

 

huwelijk Gerrit van de Mortel en Catharina Kroon (oom en tante van Jacques) in 1928.

Op de foto van links naar rechts: Ger Stoffele (met trekharmonica), M. Tunnissen en haar man Pét Voss, Kaat Kroon, Bet Basten, Nel Bielemans, Thij Stoffele, Kobus Kroon en Kaatje (Catharina) van de Mortel. 2e rij kind Marthe Voss, Mat Tunnissen, Jo van de Mortel (mijn moeder), Piet Kroon, het bruidspaar Gerrit van de Mortel en Catharina Kroon, Trui Hermsen, Lambert van de Mortel, Maria Janssen, Bielemans en Huub Kroon.

Zittend Dorus Kroon, Johanna Thunnissen (mijn oma), Drikus van de Mortel (mijn opa) met de kinderen van Kobus Kroon (Hendrik en Math), Wilhelmina Kroon, kind Dora van de Mortel, Hannes Kroon, kind Mia Hermsen en Piet Kroon (de vader van Hannes) De naam van de hond is Prins en de auto is van Pet Vos(de enige auto in 't ven, in die tijd)

Het huwelijk van mijn ouders op de Biesterveld.

Huwelijk Piet Builtjes en Johanna v.d. Mortel op 20-07-1934 op de Biesterveld, met  Gertruda en Theodora Roosenboom, als getuigen Truus Builtjes en Toon Wagemans en opa en oma van de Mortel-Tunnesen

Inge, Jacques en Ruth
Inge, Ruth, Jacques en Martha aan de Meulen
Jacobus Builtjes-Theodora Roosenboom
Jaques Builtjes
Johanna van de Mortel, moeder van Jacques
Johanna van de Mortel in de tijd dat ze gouvernante was bij een franse familie
oma Johanna van de Mortel-Tunnesen in de tuin bij de Biesterveld (oma van Jacques)
opa Hendrikus van de Mortel
Opa Hendrikus van de Mortel met een van zijn vele paarden
Opa van de Mortel met zijn lievelingspaard
opa Hendrikus van de Mortel in de tuin
Piet Builtjes, vader van Jacques
Piet Builtjes op 1 maart 1931
Mw. Bronold met de kinderen Ruth en Inge, mijn moeder met kleine Jacques, Tante Truus Wagemans-Builtjes met Henk, op de voorgrond Jan Eijkmans
Mw. Bronold met Ruth en Inge, mijn moeder en kleine Jacques in de tuin Dr. Nolenstraat 24 Gennep

Jacques: Mijn vroegere buren familie Bronold, die in of direct na de oorlog vertrokken zijn naar Bad Tennstedt in Oost-Duitsland en die ik, mede door “de Muur”, nooit meer gezien heb. Wel is er nog jaren briefverkeer geweest.

Deze foto is gemaakt met hun zilveren bruiloft op 30 mei 1950.

Jacques:

Mijn vroegere buurmeisjes Ruth en Inge Bronold, die in of direct na de oorlog vertrokken zijn naar Bad Tennstedt in Oost-Duitsland en die ik, mede door “de Muur”, nooit meer gezien heb. Wel is er nog jaren briefverkeer geweest.

Deze foto hebben ze toegezonden als blijvende herinnering, zodat ik ze nooit zou vergeten
Jacques
Oma van de Mortel-Tunnesen
Opa en Oma van de Mortel met mijn moeder en de familie Groenewald in de tuin van de Biesterveld
Ruth en Inge Bronold en kleine Jacques Builtjes
Verloving-Johanna van de Mortel en Piet Builtjes in de tuin van de Biesterveld

25-jarighuwelijksfeest ouders Jacques Builtjes in de Dr Nolensstraat mid juli 1959.

Namen bij de foto: Voorste rij v.l.n.r. Nel Janssen-Builtjes Herman Janssen Marie Claassen-Builtjes An Eijkmans-Builtjes bijnaam Striek-An Marie v.d. Mortel-Janssen Catharina v.d. Mortel-Kroon Annie Builtjes Jo Builtjes-v.d. Mortel Catharina Kroon-v.d. Mortel Kobus Kroon en Wim Giesbers. Achterste rij: Net zichtbaar Jan Builtjes Gerrit Builtjes Tonie Builtjes-Holterman Lambert v.d. Mortel, Grad Eijkmans , Piet Builtjes, Lena Builtjes-Gipmans en Gerrit v.d. Mortel (Opmerking Wim Giesbers was mijn buurman en getrouwd met Marie Roosenboom bijgenaamd Marie van Dien van Meulenhen)

Foto's 25-jarighuwelijksfeest ouders Jacques Builtjes in de Dr Nolensstraat mid juli 1959. De linker 2 foto's tonen het zilveren bruidspaar met hun kinderen Jacques en Annie De groepsfoto's zijn gemaakt voor het ouderlijk huis van Jacques en Annie aan de Dr Nolensstraat 26.
1959. Zilveren huwelijksfeest
Jacques: "Nel Janssen)-Builtjes, Marie (Claassen)-Builtjes, Lena Builtjes-Gipmans en Gerrit Builtjes die stimuleert dat mijn moeder op de foto gaat".
Striek-An (zie bijnamen). Jacques schrijft: "webpage Striek-AN"
Foto's van de 1e communie van Annie Builtjes, thuis in de Dr Nolensstraat. Namen bij de middelste foto: Lena Builtjes Gipmans, Jan Builtjes, Kobus Kroon, Catharina Kroon-v. d. Mortel, Jacques Builtjes, mijn moeder Jo Builtjes-v. d. Mortel, Dora v.d. Mortel en mijn vader Piet Builtjes. Knielend  Mientje Schoenmakers-Kroon, Annie en Fien Koch v.d. Mortel
Foto's van de 1e communie van Annie Nuiltjes, thuis in de Dr Nolensstraat
De jonge Jacques op zijn Franse fiets op weg naar school
In mijn jeugd was het de gewoonte van mijn vader om zondags, na de kerk, met zijn zoon te gaan wandelen in de natuur. Later werd deze traditie voortgezet, maar toen met zijn dochter. Hier enige leuke foto’s bij het langeven. Bij de oude Gennepenaren zeker bekend. In de zomer werd er stiekem gezwommen en in de winter heerlijk geschaatst.
Jacques: " Hierbij nog enige foto's gemaakt bij het H. Vormsel. Op de foto's:   Mijn ouders, Annie en haar peettante Catharina Kroon-v.d. Mortel.  Annie kijkt op de foto's een beetje vreemd, dat kwam omdat ze op dat moment een oogziekte had en niet tegen de zon in kon kijken."
Jaques: "Mijn ouders, Annie, Gonda Groenewald (nicht van mijn vader) en ikzelf in de tuin van de buren"
Schoolfoto van Jacques
Nog volop bezig met de kaderopleiding en net bevorderd tot sergeant bij het Korps Commandotroepen
Met mijn ouder en zus in de tuin
Wandelen met mijn vader