Statie en personalia

met dank aan Piet Manders, de statiefoto's van prins Twan 1, Twan 2 en Theo 3, Mat 1 en de jeugdprinses en kleuterprins. Plus de personalia en proclamatie van Twan I van Bombakkes.

Personalia en

Proclamatie

van

prins Twan 1

van

Bombakkes

Prins Mat 1 vd Waggelaars
kleuterprins Freek 1 vd Coloradokevers
Prins Twan 1 van Bombakkes
 

Prins Roel I van de Maskotters
Prins Bas I vd Diepenkikkers
Prins Twan II vd Waldkrekels
Prins Theo III vd Wortelpinnen
Donder en bliksem

Afsluiting van de carnaval op de Markt. Toespraken, het afnemen van de steken, de publieke verbranding van de pop vóór het stadhuis. Tenminste,....., dat was de bedoeling. Bliksemschichten doorkliefden de hemel om 24:00h en felle donderslagen weerkaatsten tegen de gevels rondom de markt en Pluvius zette de hemelsluizen open, zodat alles en iedereen die zich buiten waagde in no-time doorweekt zou zijn. John Hofmans blies het spektakel af en zette de kar met de pop voor de Kroon. De geluids-installatie werd afgebroken en de carnaval werd binnen in de Kroon afgesloten. Om 10 over 12 kon men dan toch nog naar buiten, onder een na-druppelende hemel, om toch de pop in de hens (proberen) te steken, het Genneps volkslied te zingen en voor ruim 9 maanden afscheid te nemen van carnaval. En wat restte? Een achtergebleven masker op een natte, spiegelende markt.... (druk op 1 van de foto's voor een korte impressie)

John Hofmans blaast de happening af, verplaatst de pop naar de Kroon en rent weer naar binnen
met vereende krachten wordt geprobeerd de doorweekte pop in brand te krijgen
moeizaam brandende pop
met schorre stem, maar uit "volle" borst wordt het Genneps volkslied gezongen
eenzaam masker blijft achter op de markt
Carnaval op een rijtje

Omdat al die albums wellicht wat onoverzichtelijk worden, zet ik hier alles nog eens op één rijtje. Veel plezier:

Kinder-boerenbruiloft (dinsdag, Harm)
Kinder-boerenbruiloft (dinsdag, Govert)
optocht Heijen (maandag, Gerrie Franken)
Krumelbal (maandag, Marco)
Optocht Ottersum (maandag, Harm)
optocht Gennep (uitgebreid) (zondag, Harm)
optocht Gennep (kort) (zondag, Harm)

Mèrtzitting (za) album 1, Harm
Mèrtzitting (za) album 2, Harm
Mèrtzitting (za) filmpje, Harm
carnaval op de Ratel (vrij, Pascal)
Bonte Avond Maria Goretti (do, Govert)
receptie prins Twan I (za 26 jan, Harm)
Griezelbal (zo 27 jan, Marco)
Jeugd-boerenbruiloft en kinder-optocht

Dinsdagochtend ging vanuit PicaMare de stoet op weg om bruid en bruidegom op te halen voor de jeugd-boerenbruiloft. Het was net wel / net niet droog en het zonnetje liet helaas verstek gaan. Maar dat mocht de pret niet drukken en de plechtigheid niet verstoren. Jakob (voor de laatste keer waarschijnlijk) kon het paar in de on-echt verbinden en de verzamelde joekskapellen bliezen hun longen uit het lijf.

Na de voltrekking ging de kinder-optocht vooraf gegaan door de joekskapellen, de Colorado-expres en met de diverse prinsenwagens aan het eind, in optocht naar PicaMare voor de verdere feestelijkheden. De kinderen waren natuurlijk wèl benieuwd wie welke prijs gewonnen had.

Paul Wessels had in ieder geval als jury-lid alles aandachtig bekeken (alhoewel ik wèl zag dat ie een muisje van een van de deelnemers aan nam..). Twee albums maar liefst: van mij en van Govert, die ook mee is geweest met het ophalen van bruid en bruidegom. Veel plezier.

 

mijn album
album van Govert

Optocht Heijen (ma 4 feb)

Dankzij Gerrie Franken hebben ik, en u, nu ook een album dat een impressie geeft van de optocht in Heijen op maandag 4 februari.

Krumelbal van de Coloradokevers

Nadat Marco zaterdag aan de Mèrtzitting en zondag aan de optocht had meegedaan, was ie maandag weer paraat met zijn fototoestel bij het Krumelbal van de Coloradokevers in PicaMare.

Marco vertelde dat het reuze-gezellig was en, aan de foto's te zien, overdreef hij niet. Een uitgebreid album van dit Krumelbal van 2008

De optocht in Ottersum

Op carnavalsmaandag is, zoals gewoon, weer de optocht in Ottersum. Het weer zag er de gehele maandag niet best uit, maar stipt om 2 uur, bij begin van de optocht, stopte het met regenen.

En het was een mooie optocht met wagens die in Gennep niet onder de draden en niet tussen bomen en lantaarnpalen door zouden kunnen. Druk op de foto links voor een impressie.

De optocht van 2008

De optocht van 2008. Erg mooi, evenals het weer. Meer deelnemers zelfs nog dan in 2007. Het meest uitgebreide album vindt u onder de foto links. Ik heb ook een verkorte versie gemaakt voor degenen, die het allemaal wat èrg veel vinden. Die verkorte versie vindt u onder de foto rechts.

De files staan in 3 formaten: de kleinste (thumbnails), een tussenformaat èn, als u doorklikt, het grootste formaat. Na het openen van het grootste formaat kunt u de foto opslaan op uw eigen computer en eventueel laten afdrukken.

Als u de foto voor publicatie wilt gebruiken, dan wel graag bronvermelding.

De foto links heeft, als u goed kijkt, trouwens een dubbele bodem. Voor wie het niet snapt: LINK.

Veel plezier.

Piet Manders stuurde de officiële uitslag
De Mèrtzitting 2008

De Mèrtzitting 2008. Een stralend zonnetje, een volgepakte markt, zo'n 2 tot 3000 mensen, die het reuze naar hun zin hadden. Aangevuurd door vorst Theo en in stemming gebracht door een schare aan artiesten, te beginnen met buurtvereniging Middelweg-Steendalerstraat, die hun winnende schlager ten gehore brachten en met als finale een spetterend optreden van Beppie Kraft.

En ook Gennep.nu was vertegenwoordigd, zoals u op de foto kunt zien. 2 foto-albums en een film-impressie. Druk op de foto voor het album of de film die u wilt bekijken. Veel plezier

fotoalbum 1
fotoalbum 2
filmpje

U had nog wat van me tegoed. Pascal Nogarede heeft 2 CD's gebracht met foto's van zowel het prinsenbal op de Ratel (29 jan 2008), als van de carnavalsviering (rechts) op vrijdag 1 feb 2008.

Veel plezier.

Bonte Avond Maria Goretti en de Ratel

Donderdagavond hield Maria Goretti haar "Bonte Avond" ivm Carnaval in PicaMare.

Govert was present en heeft een impressie gemaakt van deze avond. Thom (Basten) is prins.

Druk op de foto links voor dit web-album.

Veel plezier

En vrijdag-ochtend was het raak op de Ratel. Pascal Nogarede was present: " Om 9.00 uur was prins Twan, prinses Nena, kleuterprins Freek, natuurlijk samen met Bombakkes, Muuj en ziek en Coloradokevers al aanwezig. Na de felicitaties over en weer, natuurlijk ook aan onze prinses Emmely, nog even de polonaise, zingen en veel dansen. Om 10 uur begon de 1e modeshow en om 11 uur de 2e modeshow. Het was een super gezellige morgen"
Prinses Emmely

Ook op de Ratel vieren ze carnaval.

 

Vandaag (di 29 jan) was het prinsenbal op de Ratel en heeft de Hei er weer een prinses bij en wel prinses Emmely.

(met dank aan Pascal Nogarede)

Receptie Prins Twan van Bombakkes (26 jan)

Zaterdagavond 26 jan was in Picamare de receptie van prins Twan van Bombakkes. Een foto-impressie plus tevens een kort filmpje. Druk op de linker foto voor de foto's en op de rechter foto voor het filmpje. Veel plezier.

Griezelbal vd Coloradokevers (vrijdag 25 jan 2008)

Marco Thijssen heeft foto's gemaakt van het griezelbal van de Coloradokevers in Picamare.

25 jan: Griezelbal van de Coloradokevers in Picamare
Sprookjesbal vd Coloradokevers (20 jan 2008)

Marco heeft een uitgebreide fotoreportage gemaakt met leuke foto's van het sprookjesbal van de Coloradokevers van zondagmiddag 20 jan 2008 in PicaMare. Druk op 1 van beide foto's voor het album. Veel plezier.

 

12 jan Prinsenbal:Twan vd Steeg nieuwe prins Bombakkes!

De "kiep" heeft zijn ei "uitgebroed en Bombakkes heeft een nieuwe prins. De prins voor dit jaar is Twan vd Steeg, 1 van de langst dienende Bombakkes leden.

Even voor half 11 zaterdagavond 12 jan 2008 werd de nieuwe prins in de feesttempel van Bombakkes, PicaMare, onthuld en vervolgens luid toegejuicht door de menigte carnavals-vierders, waarna serenades en felicitaties volgden.

www.gennep.nu heeft de foto's en ook een kort (sfeer)filmpje.

Filmpje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broeiende KIEP-en

aanstaande zaterdag: dan is het prinsenbal van Bombakkes. Dan "komt de prins uit", zoals dat heet. Gelukkig hebben we een 'kiep' als vorst. Dan komt er van dat broeden tenminste ook nog wat terecht......

 

noot: voor wie niet weet waar dat "Kiep" op slaat: kijk in het webalbum bijnamen. (de vorst van Bombakkes heet Theo Roosenboom).

Nu online: Klik op het icoon en voeg uw naam toe.

Ook in de toekomst volgen nog meer nieuwe leuke en interessante afbeeldingen. Blijf kijken!